Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، سید مصطفی کیایی مدیرعامل شرکت بیمه اتکایی امین در جمع خبرنگاران اعلام کرد: این شرکت به خاطر شفافیت و گزارش‌های مالی و سه سال پیاپی سودآوری از بازار فرابورس ایران به بازار اصلی بورس اوراق بهادار تهران ارتقاء یافت. در حال حاضر 10 سال است که این شرکت به سهامداران خود سود می‌دهد و در این زمینه درخواست ارتقاء به بورس ارائه کردیم که در جلسه پذیرش بورس مورد بررسی و موافقت قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نماد این شرکت بسته شده و به زودی طی سه روز معاملاتی در بازار اصلی بورس باز و قابل معامله خواهد شد.

وی در مورد اینکه فرایند ارتقاء این شرکت چقدر طول کشید، از بهمن 99 تاکنون طول کشید، مدارک خاصی نمی‌خواست و همان مدارک داخل شرکت ارائه شد. گزارش‌های شفاف‌سازی ارائه شد، در حال حاضر هیچ گونه سهام دولتی در بیمه اتکایی امین نداریم و باقیمانده سهام دولت از طریق صندوق دارا یکم در سال گذشته به مردم فروخته شد و سهم دولت در این شرکت در حال حاضر صفر است.

کیایی در مورد اینکه با توجه به حضور بیمه اتکایی امین در دارا یکم چرا قیمت واحدهای دارا یکم کاهش یافت، گفت: ما تابع شرایط بازار هستیم، ملاحظه می‌کنید که در این هفته یک روز 36 هزار واحد شاخص کل مثبت می‌شود، یک روز منفی می‌شود و ارزش سهام ما هم تابع بازار است. سرمایه بیمه اتکایی امین در حال حاضر 390 میلیارد تومان است، اما این سرمایه ناچیز است و به زودی به 500 میلیارد تومان افزایش می‌یابد که البته آن هم برای یک شرکت اتکایی اندک است و باید سهام شرکت‌های اتکایی خیلی بیش از این رقم‌ها افزایش یابد.

مدیرعامل بیمه اتکایی امین گفت: شرایط گزارش‌دهی و صورت‌های مالی بیمه اتکایی امین در نماد بورسی اتکام به گونه‌ای بود که مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار در جلسه پذیرش گفت برای این گونه شرکت‌های شفاف باید فرش قرمز پهن کنیم.

مدیرعامل بیمه اتکایی امین اظهار داشت: کارهای مقدماتی برای افزایش سرمایه این شرکت به 500 میلیارد تومان انجام شده، اما باید بیمه مرکزی مصوبه بدهد که با سرمایه‌های پایین شرکت‌های بیمه اتکایی امین قادر به انجام خدمات بزرگ نیستند و باید سرمایه این شرکت‌ها حداقل هزار یا دو هزار میلیارد تومان باشد. در شرایط افزایش نرخ ارز سرمایه شرکت‌های بیمه اتکایی به خاطر کاهش ارزش پول ملی از نظر دلاری افت کرده است.

کیایی گفت: مصوبه بیمه مرکزی برای شرکت‌های بیمه مستقیم حداقل 400 میلیارد تومان و برای بیمه‌های اتکایی 500 میلیارد تومان است اما با این سرمایه‌های کوچک، شرکت‌های اتکایی امکان کارهای بزرگ ندارند. باید شرکت‌های اتکایی قوی و بزرگ شوند، نمونه آن شرکت مریری در ترکیه که تنها شرکت بیمه اتکایی یا شرکت جی آی سی در انگلستان شرکت‌های بزرگی هستند و باید شرکت‌های بیمه اتکایی ما هم بزرگ شوند.

وی افزود: ما تنها شرکت اتکایی هستیم که می‌توانیم با شرکت‌های ری‌تی یعنی شرکت‌های طرف قرارداد خارجی کار کنیم، اما اگر سرمایه ما به 500 میلیارد تومان هم برسد با توجه به افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش ریال سرمایه ما نسبت به 5 سال قبل درواقع کاهش یافته است و تا زمانی که شرکت‌های بیمه اتکایی از نظر سرمایه بزرگ نشوند، امکان انجام کارهای بزرگ نیست.

مدیرعامل بیمه اتکایی امین این نکته را هم گفت: در حال حاضر 93 درصد بازار بیمه اتکایی در دست دولت شامل بیمه مرکزی و بیمه ایران است و تنها 7 درصد بازار در اختیار شرکت‌های بیمه اتکایی غیردولتی است و اتفاقا سهم دولت از 90 درصد به 93 درصد افزایش یافته و این به خاطر کوچک بودن سرمایه شرکت‌های بیمه اتکایی است.

به گفته وی باید شرکت‌های بیمه اتکایی یا در هم ادغام شوند یا سرمایه خود را تقویت کنند تا بتوانند سهم بیشتری از بازار بیمه اتکایی کشور به دست آورند.

وی افزود: حتی می‌توان از صندوق بیمه یک میلیارد دلار به شرکت‌های اتکایی وام داد که این شرکت‌ها بعد از تقویت سرمایه خود اقساط و سود این وام‌ها را به صندوق برگردانند و ما معتقدیم اگر از دولت وام دلاری می‌گیریم، باید دلاری بدهیم و اگر ریالی دریافت می‌کنیم ریال بدهیم و ما مجبوریم ارز خود را از طریق سامانه نیما تهیه کنیم.

مدیرعامل بیمه اتکایی امین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دنیا شرکت‌های بیمه به دو بخش بیمه زندگی و غیرزندگی تقسیم بندی می‌شوند که در بیمه غیرزندگی رشد زیادی نداشته‌ایم، اما در بیمه‌های زندگی امکان رشد زیادی در کشور وجود دارد.

وی در عین حال در پاسخ به این پرسش که آیا خود شما بیمه نامه زندگی خریده‌اید، گفت: من هنوز بیمه زندگی نخریده‌ام، زیرا معتقدم در شرایط تورمی بیمه‌های زندگی متناسب با تورم رشد نمی‌کنند.

کیایی در مورد اینکه با توجه به بورسی شدن بیمه اتکایی چقدر سود پیش بینی کرده‌اید گفت: برای امسال 79 تومان یا 80 تومان برای هر سهم 500 تومانی در نظر گرفته‌ایم. یکی از مشکلات بیمه‌های اتکایی تسعیر نرخ ارز و تهیه ارز از سامانه نیما است. ما نرخ ارز را روی 15 هزار تومان در نظر گرفته‌ایم که در حال حاضر هر دلار در بازار 25 هزار تومان معامله می‌شود، بنابراین در هر دلار 10 هزار تومان تفاوت نرخ ارز داریم.

مدیرعامل بیمه اتکایی امین اظهار امیدواریم کرد صنعت بیمه بتواند خدمات متنوعی به مردم ارائه کند و حداقل در بیمه‌های اجباری و شخص ثالث به صد درصد پوشش برسیم.

در این جلسه همچنین به نژاد مسئول امور بورس بیمه اتکایی امین گفت: شرکت‌های بیمه‌ای ریسک‌ها را بین خود تقسیم می‌کنند. متأسفانه سرمایه شرکت بیمه اتکایی امین نسبت به سال 82 هنگام تاسیس که 37 میلیارد تومان سرمایه معادل 39 میلیون یورو بود، در حال حاضر با سرمایه 390 میلیارد تومانی معادل 15 میلیون یورو سرمایه دارد که اگر سرمایه به 500 میلیارد تومان افزایش یابد معادل 20 میلیون یورو خواهد بود و باید سرمایه شرکت‌های بیمه اتکایی بزرگ شود که بتوانند با شرکت‌های جهانی همکاری کنند.

در این نشست همچنین اخوان مدیر مالی بیمه اتکایی امین گفت: درخواست ارتقاء اتکایی امین در اواسط بهمن سال گذشته مطرح شد که در 13 اسفند ماه در جلسه هیات پذیرش بعد از بررسی صورت‌های مالی منتهی به 31 شهریور 99 و پیش بینی وضعیت سال 1400 مورد موافقت اولیه قرار گرفت؛ از جمله اینکه باید میزان شناوری سهام بالاتر بیاید، در حال حاضر 25 درصد از سهام اتکام در بورس شناور است. 75 درصد سهام این شرکت سهامداران خرد شامل 20 هزار سهامدار خرد است و سهامداران عمده این شرکت شرکت‌های بیمه ایران، آسیا، البرز، دانا، صبا تامین و کسب و کار صبا است. اخیرا هم شرکت‌ سرمایه گذاری‌های خارجی سهام خود را به بانک‌های ملت، تجارت و صادرات فروخت.

وی افزود: 4.6 درصد از سهام بیمه اتکایی امین در صندوق دارا یکم قرار دارد، درخواست پذیرش اتکام در 9 تیرماه امسال در هیات پذیرش موافقت شد. از روز دوشنبه 11 مرداد نماد این شرکت بسته شده و سه روز کاری آینده در بازار بورس باز خواهد شد. امیدواریم با آمدن به بورس شرکت اتکایی امین بیشتر به مردم بشناسانیم و شفافیت صورت‌های مالی آن بیشتر شود و پیش بینی می‌کنیم تقاضا برای خرید این سهام بیشتر شود و قیمت آن هم بالاتر برود. در حال حاضر قیمت هر سهم اتکام حدود 500 تومان است و پیش بینی کرده‌ایم امسال 80 تومان برای هر سهم سود به دست آوریم.

اخوان تأکید کرد: تلاش می‌کنیم سرمایه سهامداران خرد در بیمه اتکایی امین از بین نرود و زیان سهامداران خرد به هر طریقی جبران شود. سود سهام سهامداران خرد را که مجمع این شرکت در سال مالی منتهی به 30 دی ماه برگزار می‌شود از طریق شماره سهامداران در بانک ملی واریز می‌کنیم، اما از سال آینده که سهامداران سجامی شوند، با توجه به الزام بورس از طریق سامانه سجام سود سهام را از سال آینده به صورت متمرکز و غیرحضوری واریز خواهیم کرد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار تهران فرابورس ایران بازار بیمه گری بیمه زندگی و غیر زندگی گزارش مالی شرکت های بیمه اتکایی بیمه اتکایی امین 500 میلیارد تومان شرکت های اتکایی سهامداران خرد سرمایه شرکت حال حاضر پیش بینی دارا یکم بیمه ها نرخ ارز شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست

مریم فکری: اردیبهشت هم آمد و چینی‌ها نیامدند. در حالی که گفته می‌شد از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۳ چینی‌ها به بازار مسکن ایران ورود پیدا می‌کنند که حالا با وجود گذشت ۱۴ روز از اردیبهشت‌ماه، هیچ اتفاقی نیفتاده است.

پاییز سال گذشته خبری به نقل از معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران منتشر شد و او اعلام کرد که قرار است چینی‌ها در بازار مسکن به خصوص بافت فرسوده اقدام به ساخت مسکن به صورت کلید به کلید کنند و فرآیند مذاکره با شرکت‌های ساختمانی چینی، ‌صرفا با سازندگان بخش خصوصی این کشور بوده و هنوز توافق یا قرارداد نهایی صورت نگرفته است.

مدتی پس از آن نیز وزارت راه و شهرسازی و در راس آنها مهرداد بذرپاش اعلام کرد که چینی‌ها پیشنهادات متعددی در وزارتخانه به ما دادند و در چندین مورد با هم توافق کردیم. هدفگذاری وزارت راه و شهرسازی آوردن سرمایه خارجی در بخش ساختمان و مسکن است و به دنبال جذب سرمایه خارجی هستیم.

اما امروز و با وجود با گذشت یک ماه و نیم از سال ۱۴۰۳، هنوز به طور مشخص درباره ورود چینی‌ها به نوسازی بافت فرسوده و این‌که این طرح در چه مراحلی قرار دارد، اطلاع‌رسانی نشده است. اگرچه پیش از این محمدرضا رضایی‌کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس پیشتر اعلام کرده بود که چینی‌ها از اردیبهشت ماه وارد بازار مسکن ایران خواهند شد.

چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟

فرشید پورحاجت، عضو کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در همین خصوص می‌گوید: در رابطه با آمدن چینی‌ها، ما از روز اول هم گفتیم اطلاعی نداریم. یک صحبت‌هایی در رسانه شد، اما کسانی که این صحبت‌ها را کردند، امروز باید پاسخ دهند که علت نیامدن چینی‌ها چه بوده است.

وی می‌افزاید: اما آنچه که بدیهی است، این‌که بنگاه‌های اقتصادی در تمام دنیا ابتدا بازاریاب‌های خود را به کشورها می‌فرستند تا بررسی‌های کافی را انجام می‌دهند. به عبارتی، ریسک و شرایط سرمایه‌گذاری در هر کشوری را بررسی می‌کنند و آن زمان تصمیم می‌گیرند سرمایه‌گذاری کنند و یا این‌که فعالیت نداشته باشند.

این کارشناس اقتصادی تصریح می‌کند: در هر صورت باید ببینیم که چینی‌ها در حال بررسی شرایط هستند یا خیر. اما اساس و موضوعیت داستان این است که ما به‌عنوان فعال بخش خصوصی کشور، امروز در شرایطی قرار داریم که فعالیت‌مان با مخاطرات جدی روبه‌روست و تولید و عرضه مسکن در کشور، شرایط خوبی را دنبال نمی‌کند.

پورحاجت عنوان می‌کند: حالا من نمی‌دانم دولت چه سیاست‌هایی را می‌خواهد برای آن بخش که قرار است در کشور فعالیت کند، فراهم کند. هم‌اکنون در کشور نه به لحاظ تکنولوژی و نه از نظر نیروی انسانی، مشکلی برای بخش خصوصی برای فعالیت نداریم، اما شرایط بابت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در وضعیت مناسبی نیست.

وی متذکر می‌شود: من بارها گفته‌ام که ریسک سرمایه‌گذاری در کشور به شدت بالا رفته، ساختارهای حاکم بر نظامات اداری به شدت تیره و تار است، دستگاه‌های خدمات‌رسان به هیچ‌وجه پای کار نیستند و فقط شعار می‌دهند و هیچ خدمت مناسبی را برای بخش خصوصی ارائه نمی‌شود. شوربختانه این‌که این دستگاه‌ها فقط به عنوان بنگاه‌های دریافت مبالغ ریالی عرضه اندام می‌کنند و خدمت مناسبی هم ایجاد نمی‌شود.

حبس یک‌ساله سرمایه بخش خصوصی

عضو کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن در ادامه می‌گوید: بحث چینی‌ها را بار اول شهرداری تهران مطرح کرد. ما به شهرداری تهران به عنوان مطالبه بخش خصوصی چندین بار گفته‌ایم که زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور بین ۶ ماه تا یک‌سال در بهترین شرایط است. این ۶ ماه تا یک‌سال بهترین دوران برای فعال بخش خصوصی است که می‌خواهد پروژه‌ای را تعریف کند.

پورجاحت می‌افزاید: آیا نمی‌شد زمان صدور پروانه‌های ساختمانی کاهش پیدا کند؟ آیا نمی‌شد برنامه‌ریزی کنیم که یک‌سال سرمایه‌های بخش خصوصی کشور، در لابی و دیوان‌سالاری‌های اداری نگذرد؟ آیا نمی‌شد که بگیر و ببندهای غیرضروری در حوزه صنعت و ساختمان کاهش پیدا کند و تولید مسکن کشور افزایش یابد.

وی متذکر می‌شود: این‌گونه یک‌سال سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی قفل می‌شود و کسی هم خیالش نیست که چنین اتفاقی می‌افتد.

وی عنوان می‌کند: حالا سوال این است که چینی‌ها که می‌خواهند بیایند سرمایه‌گذاری کنند، آیا آن‌ها هم مشمول زمان پروانه‌های ساختمانی یک‌ساله هستند یا خیر؟ آیا این کشورهای هم گرفتار ناکارآمدی یک سازمانی می‌شوند که فقط منافع خود را نگاه می‌کند؟

وی تصریح می‌کند: ما در حال حاضر مشکلی در رابطه با تولید مسکن در کشور نداریم؛ موضوع اصلی این است که دیوان‌سالاری و مشکلات سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و ساختمان بسیار سخت شده است و گره این کار هم به راحتی توسط دولت باز می‌شود، اما عزمی در این خصوص مشاهده نکردم.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902372

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست
  • مجوز قبولی بیمه اتکایی دی به زودی صادر می شود
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم